Peddelen
- Kanoroute over de Rastälven in Järnboås

In vroeger tijden werd de Rastälven, net als vele andere rivieren, gebruikt als transportroute voor mensen die hier een huis gingen bouwen. Tegenwoordig is de Rastälven een aantrekkelijke kanoroute, ook al moet men nu en dan de kano een stukje dragen om voorbij de stroomversnellingen te komen.

De Rastälven bestaat uit een aantrekkelijke mengeling van kleine meren en smalle rivierdelen, onderbroken door stroomversnellingen. De openbare weg ligt meestal dichtbij, zodat men gemakkelijk een stukje kan lopen met de kano om de stroomversnellingen te passeren. De Rastälven begint in het Mögsjön ten noorden van Hjulsjö en eindigt in Nora.

Een paar opmerkingen voor kanovaarders:

-          Neem uw eigen afval mee van de rustplaatsen. De vuilnisbakken worden binnenkort verwijderd omdat het legen ervan te kostbaar wordt.

-          Neem bij voorkeur uw eigen hout mee om een vuurtje te maken. Er is niet altijd hout bij de rustplaatsen beschikbaar.

Hier kunt u een folder downloaden met een kaart en informatie over de rustplaatsen, transport over land en de bezienswaardigheden: Rastälven_eng

Er kunnen kano’s gehuurd worden langs de route bij Uskavigården, dat bij het meer Usken ligt.

Uskavigården verhuurt Canadese kano’s, kanowagentjes en tevens een transportkar voor 8 kano’s inclusief kanowagentjes. Verder verhuren ze zaken als tenten, zeil, kooktoestellen etc.

Järnboås Weather