Vrije tijd

Het mooie landschap van de omgeving Järnboås leent zich voor verschillende vrijetijdsbestedingen. Er zijn o.a. diverse mooie natuurreservaten met (gemarkeerde) wandelpaden, veel meren en rivieren om in te zwemmen, varen/kanoën en natuurlijk te vissen.

Actief verenigingsleven

De streek Järnboås heeft een rijk en actief verenigingsleven waar kinderen en volwassenen elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar om kunnen gaan. Het aanbod is groot en er zijn activiteiten op het gebied van sport, buitenleven en cultuur.

Verschillende evenementen, zoals het midzomerfeest en de jaarlijkse braderie worden gevierd op het strand van Finnsjö, een prachtig gelegen landgoed waar het dorpshuis van de streek is gevestigd. Hier zijn ook overnachtingsmogelijkheden en de boerderij kan afgehuurd worden voor privéaangelegenheden.

Verder zijn er twee kerken in de streek, de Adventskerk in Nyhyttan en de Järnboåskerk die vlakbij het Finnsjöstrand ligt. Deze kerk heeft een nieuwgebouwde zaal met bijbehorende keuken en plaats voor 150 personen.

Verenigingen in Järnboås

Lees meer over de diverse verenigingen op de website Föreningar i Järnboås. (Informatie alleen beschikbaar in het Zweeds)

Hartelijk welkom in Järnboås!

Järnboås Weather